tiistai 10. helmikuuta 2015

Lämmikettä kesää odotellessa

Vihdoinkin saatiin lunta. Tosin nyt taas luvassa lämpöasteita, mutta niinhän sitä helmikuussa jo täytyykin olla. Olen kesäihminen, mutta silti talvessa on sitä jotain. Rakastan lumitöitä ja olen onnellinen, ettei mieheni ole vielä lumilinkoa ostanut. Silti tekisin lumityöt varmaan vanhanaikaisesti kolalla. Kuudetta talvea mennään omakotitalossa ja aina yhtä innokkaasti olen lumitöissä. Ihanaa kuntoilua!
 
Pidän myös hiihtämisestä. Tosin en harrasta sitä verenmaku suussa, ja muutoinkin on jäänyt vähemmälle pojan syntymän jälkeen. Mutta ehtiihän tota vielä. Tänä talvena olen jo kuitenkin kaivanut sukset pois varastosta ja hiihtänyt ympäri taloa pojalle malliksi. Poika ei innostunut. Ukkokin osti sukset, muttei sekään vielä poikaa saanut kipinää syttymään. Kokeillaan ensi talvena uudestaan.
 
Kuitenkaan ilman lämpöisiä vaatteita ei talvella pärjää. Syksyllä ostin Royal-tuotteelta tämän Naali-merinovillaneuloksen. Ihanan pehmeää eikä varmasti kutita! Ensin ajattelin, että on liian tyttömäinen, mutta ei se kyllä valmiina ole ihan niin tyttömäinen. Ja ainakin poika tykkäs.
Kaavat ihan peruspaidan kaava sekä long johnit Ottobre-lehdistä. Koko paidassa 104cm ja kalsareissa 98cm. Menee varmaan vielä ensi talvenakin. Paidan kauluksessa sekä housujen vyötäröllä normaali harmaa resori, lienee Eurokankaasta ostettu.
 
Joulukuussa oli facebookin ompeluryhmässä joululahjavaihto. Paketoitiin itselle tarpeetonta ompeluun liittyvä tarviketta tietyn rahasumman edestä (noin) ja lähetettiin eteenpäin. Itse sain upeaa paloautotrikoota sekä isopäisiä nuppineuloja (joita olin toivonutkin). Trikoosta tuli long johnit koossa 98cm akuuttiin pitkien kalsarien tarpeeseen. Ja poika ei muita kalsareita pitäisikään kun näitä ja pukilta saamiaan Simpsoneita... =D
Resori Royal-tuotteelta.

Upea kohdistus, palomies ruiskuttaa vettä juuri "oikealla" kohdalla! =D

Ihan ei kangas riittänyt, joten takakaarroke vihreää resoria. Mulla on tapana laittaa resori näihin pitkiin kalsareihin tuonne vyötärölle, se ei ainakaan meidän pojan killivattaa kiristä. Kaikista kuminauhavyötäröistä tuppaa tulemaan liian tiukkoja ja silloin ei poika semmoisia suostu pukemaan.
 
Äsken ompelin lyhyet kalsarit, jotka on olleet leikattuina jo pitkään. Tilkkujen hävitystä siis näihin pieniin kalsareihin. Kangas on Naperonutun Lumitraktoria, ihana pehmeää. Resori samaa kuin ylemmissä pitkissä kalsareissa. Koko 98cm.

 
Kesää odotellessa kierrätysompelua. Omasta pieneksi jääneestä kantriyhdistyksen paidasta tekaisin pojalle oman. Tykkää käydä äidin kanssa tanssimassa ja kesällä onkin kiva ottaa poika mukaan kun ollaan upeassa merimaisemassa ulkona!
Koko vastaa varmaan n.104cm.

 
 Ystäväni sai vauvan ja tässä hänelle lahjus koossa 68cm. Toffee-tunika ilman hihoja ja Giant Triangle housut. Ihanan keväiset. Kangas siis pehmeää velouria, ostettu joskus facebookin kangashamstereista isompi paketti veloureita ja nämä oli siellä mukana. Tuli nyt tarpeeseen; sunnuntaina sovittiin, että maanantaina aamupäivällä mennään. Ompsasin siis sunnuntai-iltana pikaisesti.

Huoh. Kun vain saisi lisää ompeluaikaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti