maanantai 4. maaliskuuta 2013

Bloggaaminen

Jaaha. Saivat ylipuhuttua minut blogin pitäjäksi. En kyllä yhtään tiedä, mitä tänne pitää kirjoittaa ja miten. Kyseessä on siis pääasiassa ompelublogi. Tulen kertomaan tekeleistäni ja laittamaan kuvia. Toivottavasti ylipuhujiani kiinnostaa sitten käydä täällä. ;) Ei mulle kyllä tuota mitään vaikeuksia höpistä itseksenikään...

Olen käsityötaitoinen. Liekö geeneistä vai vaan mielenkiinnosta, ihan sama. Ompelen, virkkaan, neulon, teen ristipistoja ja askartelen joskus. Blogin otsikko kertoo sen, että minulta löytyy myös ammatti tähän. Olen joskus vuonna yks ja kaks valmistunut ompelijaksi, nk. artesaani. Päivääkään en ole palkallista ompelijan työtä tehnyt, omaksi iloksi ja muiden harmiksi vain. Eli siis kutsun tätä harrastukseksi, en ole mikään pro.

Tällä hetkellä olen kotona pienen poikani kanssa, mutta syksyllä palaamassa työelämään. On siis aina jotenkin järjestettävä aikaa ommella, sitä kun ei voi tehdä pojan mentyä nukkumaan toisin kun esim. neulomista. Joskus saan jotain tehtyä pojan leikkiessä vieressä, mutta yleensä järjestän pojalle seuraa siksi ajaksi. Eli isovanhemmat. :)

Tervetuloa mukaan ja koettakaa kestää.

Tein raskausaikana peiton vauvalle langasta (novitan puro?), jonka olin ostanut joskus alennuksesta, mutta silloin en tiennyt mihin tarkoitukseen sen ostin. Nyt tiedän. :)


Ristipistoja on tullut tehtyä vuosian saatossa toistakymmentä, ellei jopa enemmän. Kaikki melkein lahjaksi jollekin, eniten varmaan vauvalahjoja on tullut tehtyä. Tämä oli kaikkein haastavin; lahja äidilleni.


Pojan kastemekko samasta kankaasta kun minun hääpuku (yritän löytää siitäkin kuvan tänne). Kangas ostettu -90 luvun loppupuolella Pärnusta (kuvittelin lähivuosina meneväni naimisiin, mutta menikin vähän kauemmin), eikä maksanu paljoa. Hihansuiden ja vyötärön pitsit on edesmenneen mummoni tekeleitä. Takana olevat napit ovat myös mummoni kätköistä. Ainut uusi asia on ruusuke, jonka tein uusista tarvikkeista. Poika ei edes itkenyt kastetilaisuudessa. ;)

7 kommenttia:

  1. Blogille ja sen pitäjälle hurjasti tsemppiä. Oletpas monipuolinen käsitöiden suhteen. Jään innolla seuraamaan mitä kaikkea teetkään.

    VastaaPoista
  2. Piiakin peukuttaa uudelle blogille! Ihailen tuota sun tekemää kastemekkoa kun olet käyttänyt vanhoja matskuja, joilla on tunnearvoa.

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista