torstai 10. huhtikuuta 2014

Maaliskuun ahkerointia

Kevät. Tulee vaikka en ihan vielä sitä uskoisi. Lumet ovat sulaneet, mutta tuuli on kylmää kuin pohjoisnavalla. Maa on jäässä, mutta pari kertaa olen löytänyt jo itseni haravan varresta. Ihanaa hommaa!! Piha on laittamatta, josko tänä vuonna saisi mullan ja jopa nurmikon. Leskenlehdet ja voikukat voivat pihallamme hyvin!
 
Maaliskuussa ehdin ommella, mutta en blogata. Joten tässä tulee maaliskuun ahkerointia. Myllymuksuilta tilasin ihanaa vaaleanpunaista (joo-o, itselleni :) ) Ice Cream trikoota. Tein itselleni pyjaman kesäksi. Kaavana tässä oli vanhan flanellipyjaman housut ja tuommoinen mekkomallinen paituli. Paitulista tuli hieman pieni, mutta menee kyllä. Housut ovat ihanat! Väriä ihmettelijöille, tätä on tulossa mulle myös limen vihreällä pohjalla! =D
 

 
Pojan akuuttiin pitkähihaisiin trikoopaitoihin löytyi kaapista helposti helpotusta. Tein kuusi paitaa ja yhden hupparin. Hetki taas pärjätään eteenpäin. Olisi ehkä fiksuinta tehdä jo seuraavaakin kokoa... Malli on haastava, ei meinaa saada kuvattua kun vauhti on niin kova. Kännykällä otettujen kuvien kuvanlaatukaan ei ole mitä parhain, mutta yrittäkää kestää. Niin minäkin teen. Kaavana ihan peruspaita OB:stä koossa 92cm. Etu- ja takakappaleisiin taisin laittaa pari senttiä lisää ja muokata hieman kaula-aukkoa pienemmäksi. Kankaiden alkuperä on EK (apinatrikoo jonkun paidan hihassa, yksiväriset sininen, keltainen ja vihreä), Royalkestot? (lime-ruskea raitatrikoo), Tenavakulma (kissat ja paloautot sekä traktorit trikoo) Veetikki (oranssi tähtitrikoo, sinipohjainen autot trikoo) ja Kangashamsterit (Cars-trikoo). Resorit EK, paikallinen kangaskauppa, Veikon kangasmarket, omat varastot.
Niin, Cars-t-paidat on serkuksille. Ikäeroa pojilla on vuosi. Kaava on sama, mutta siskon pojan t-paitaan lisäsin pituutta.
 
 

 

 


 
Vasen reuna: takakpl sininen (kuva alhaalla) ja punaiset resorit, keskellä etu- ja takakpl autot-kangasta, hihat ja resorit vihreät, oikealla etu- ja takakpl autot-kangasta, hihat tähtitrikoota ja resorit oranssit.
 
 
 
Näissä kuvissa kangas on siis sama, valo vääristää ylempää kuvaa. Alempana väri on oikea, ihanan pirteä! Huppu vuorittamatta, koska ajattelin tämän kesäkäyttöön ja on ehkä vähän viileämpi näin.


 
Otin kuvan, joka kertoo siitä, miten järjestelmällinen poika on. Melkein kaikki autot, etenkin ne, jotka edustaa jotain "piipaa"-autoa, laitetaan riviin milloin mihinkin. On ambulanssia, paloautoa, hinausautoa (Carsin Martti x2), bussi (punaisen paloauton ja ison keltaisen ambulanssin välissä), pelastushelikopteri, palopäällikön auto, pari mersua ja lavarekka, jonka päällä on traktori. Valkoisen ambulanssin takana näyttää vielä olevan rekka. Automies, automies.
 
 
Piirtelin yks' ilta kaavoja ja sain apulaisen. "Noin, noin, noin, noin" kuului aina yhden viivan jälkeen. Ihana. :)
 2 kommenttia:

  1. Ihania oot taas ommellut :) Etenkin toi traktorihuppari on huippu, kelpais meidänkin pikkuisännälle! Uskomattoman järjestelmällinen tuo sinun ihastuttava pikku automies :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mistä lie järjestelmällisyyden perinyt??? :D

      Poista