sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Kevät ja minä!

Kevät on herännyt oikein kunnolla täällä eteläisessä Suomessa. Koivuissa ihanat lehdenalut ja muutkin puut ja pensaat alkavat vihertää! Voi tuota siitepölyn määrää, autoni väritys on muuttunut kellertävän vihertäväksi, terassilla on ihan keltainen kuorrute... Myös omassa olossani olen huomannut, viikon verran olin aivan tukkeessa ja kun ei helpottanut sain kunnon flunssan... Ihana viikonlopun ompeluaika meneekin sairastaessa. Aiemmat ompelukset on siis syytä tuoda julki. Ja joo, tylsästi kaikki yhteen ja samaan tarinaan...
 
Tein veljen tyttärelle housut Royal-kestojen pinkki-mustikka raitafroteesta. Hieman oli kangasta liian vähän, etukappaleisiin tuli polvien kohdalle sauma. Yritin sitä kyllä sommitella, ettei kovin näkyisi... Koko siis 80cm, kaavana Little Rabbit OB 3/13. Resori omaa varastoa.
 
Samaiselle tytölle tein myös Little Elephant hupputunikan koossa 80cm samaisesta 3/13 Ottobre-lehdestä. Kankaat hupputunikaan on Kangashamstereista, resorit omista jemmoista. Nepparit Veikon kangasmarketista. Aika söpö!
 
 
 
 
Hannan kankaasta bongasin tätä ihanaa turkoosia appelsiini-velouria enkä voinut vastustaa! (Samaa kangasta on myös limen värisenä trikoona tuolla hyllyssä odottamassa.) Sain kuin sainkin itselleni hupparin, tosin piti tehdä eteen poikkisauma, muutoin metri ei olisi riittänyt. Eipä tuota juuri huomaa vaikka ärsyttävästi jääkin tuohon maharöllön päälle. Kaavana hupparin kaava koko 46 Joka tyypin kaavakirjasta yksi tai kaksi. Huppuun tein muutoksen, koska halusin tuommoisen edestä päällekkäin menevän hupun. Eteen en myöskään laittanut vetoketjua vaan tein pään yli vedettävän mallin. Resorin alkuperää en enää muista, niitä tulee ostettua aina kun sattuu kivan väristä kohdalle.
 
 
 
 
Poitsulle oli tarkoitus tehdä tämä jumpsuit jo lapsimessuille, mutta aika loppui kesken. Nämä kankaat on ostettu viime vuonna lapsimessuilta Ikasyrin pisteestä. Vuoden aikana tuli aina jotain muuta ommeltavaa eteen ja nämä jäi kaappiin. Nyt ajattelin, että ennen kun poika kasvaa ohi sydänautoista, on tämä kangas tehtävä pois alta ja minä tykkään! Sovituskuvien ottaminen tuotti taas vaihteeksi vaikeuksia...
 
 Kankaat siis Ikasyrin, resoreiden alkuperä muistamaton. Vetoketju paikallinen kangaskauppa. Hupun vuori Eurokankaasta.
 
 Takataskut. Ompelin kolmipistesiksakilla, hauskat tuli.
 
 Kasvunvaraa on vielä, mutta ei haittaa. Tämä on kyllä yksi mun suosikkivaate!
 Aah, äidin nappilaatikko on aarrelaatikko! (Nappilaatikko ja osa napeista on minun mummon vanhoja ja myös minä olen leikkinyt näillä.)
Kaavana siis Jumpsuit koossa 98cm OB 4/12.
 
Veljen vanhemmalle tyttärelle tein Wichy Bow'n, mutta tais tulla liian pieni. Koko 110, OB 4/12. Ehkä tämä mahtuu pikkusiskolle vuoden päästä?? ;p
  
Jätskikangas Myllymuksuilta, rusetin keskiosa eurokankaasta ostettua pallotrikoota. Resori omista jemmoista.
 
Äitini syntymäpäivälahja Joka tyypin kaavakirja yksi tai kaksi, t-paidan kaava koossa M. Kankaat Pehemiältä, resori eurokankaasta.
 
Tämä kuva on pakko laittaa. Olen aina luullut, että ruokapöytään nukahtavat lapset ovat vain hauskojen kotivideoiden kikka, mutta pääsin tässä eräänä huhtikuisena päivänä todistamaan oman lapsen nukahtamista. Ei edes syönyt. Oli nukkunut hyvät yöunet eikä mitään erikoista ollut aamulla tapahtunut, mutta nukkui reilun pari tuntia päikkäreitä...
 

4 kommenttia:

  1. Kivoja ompeluksia taas ja tuo jumpsuitti on omaa luokkaansa. Tosi hieno ja pirteän värinen, tykkään todella.
    Ja joo, meilläkin on jompikumpi noista isommista pojista nukahtanut pöytään kesken iltapalan.. Melkosen koomista, mutta totaalinen sammuminen tulee välillä kesken lauseenkin ja tarkoitan nyt kuitenkin vaan lapsia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Iltapalan mä vielä jotekin käsitän, mutta lounaalle ja syömättä... ;p

      Poista
  2. Ihanan herttaisia vaatteita pikkuisille, tuo jumppis etenkin :) Huppari näyttää ylläsi tosi kivalta!

    VastaaPoista