tiistai 6. syyskuuta 2016

Miljoona, miljoona, miljoona ruusua. Ja vähän muutakin.

Ihailen mieheni kärsivällisyyttä ohjata ja opastaa poikaamme. Opettaa mm. nikkarointia ja vasara pysyykin hienosti 4v käsissä, eikä naulatessa osu enää edes sormiin. Viime viikonloppuna ehdotti pojalle, että poistetaan apupyörät polkupyörästä. Poika oli tähän suostuvainen ja siitä alkoi ohjaaminen. Ei kestänyt kauaa, kun ajeli jo ilman apupyöriä ja ilman apua. Minä itse olin töissä enkä päässyt todistamaan tätä ihanuutta ennen kun vasta seuraavana päivänä. Koko kesän poika on potkutellut potkupyörällä ja saanut siitä tasapainovarmuutta kummasti. Ehkä siksi myös polkupyöräily lähti hyvin käyntiin. Liikkeellelähtöä ja pysähtymistä tarvitsee vielä harjoitella, mutta todella hienosti menee jo.
 

Se on ensi kesänä isomman pyörän osto edessä.
 
Työkaverini oli lähdössä etelän reissulle ja toivoi minulta kassia pyyhkeelle, uikkareille ja aurinkorasvalle. Annoin kangasvaihtoehdot, joista Wexleriltä ostettu viini-aiheinen valikoitui. Hyvin toimi reissussa ja varmasti toimii myös täällä kotimaassa.
 
Siskontyttö täytti 1 vuotta elokuun lopulla. Minä vähän innostuin ompelemaan vaatetta...
 
Toiveena oli lämmin haalari ja se syntyi Vanja Sea'n pupuneuloksesta, velourvuorilla. Haalarin hupussa on eriväristä velouria (PaaPii'lta), koska kangashamstereista ostettu viininpunainen ei riittänyt huppuun asti. Ei liene käyttöä haittaa. Vetoketju ostettu paikallisesta kangaskaupasta. Samoilla materiaaleilla tein myös Kangaskapinan ilmaiskaavalla Maahismyssyn (pienin koko). Nauha on saatu jostain.

Haalari kokoa 86cm, koska siskoni pyysi. Olihan tuo hieman väljä... :) Tyttö oli hauska avatessaan paketin; otti haalarin käteen ja painoi sen hymyillen poskeaan vasten. <3
 
Muut ompelukset olivatkin sitten ihan omaksi ilokseni tehty, sain isompia tilkkuja näihin tuhlattua, ei jää kaappiin seisomaan. Huppumekko kokoa 80cm, housut 80cm ja body 86cm. Kankaat Verson Puodilta ja PaaPii'lta. 
Pojalle pari pyjamaa. Toinen Ryhmä Hau trikoosta kokonaan (ehkä jopa hieman liikaa yhdellä iskulla, mutta mitä sitä ei tekisi miellyttääkseen poikaansa....), koossa 110cm. Housut tein reilummilla saumanvaroilla ja lisäsin muutaman sentin pituutta, koska edelliset pyjaman housut ovat ehkä hieman naftit.

Toinen pyjama Käpysen aurinkokunta trikoosta ja ompelukaverilta ostetusta raitatrikoosta. Poika oli itse valinnut aurinkokunta trikoon Käpysen popup myymälästä Helsingistä, mutta nyt valmiina ei tykännyt siitä yhtään. Tuomio tuli suoraan: "tyhmä pyjama". No, annoin sitten tuleville naapureille. Siellä ainakin poika tuumasi että vau. Johonkin kelpasi. ;p 
Vielä pari fiilistelykuvaa kesältä. Ah, ihana ja pitkä kesä.
Tampereen Pikku Kakkosen leikkipuistosta.

Kotkan kahvila/ravintola Tulikukon laiturilta viimeisiltä laiturikantririvitansseista elokuun lopusta. Ihanasti kajastaa auringonlasku merenpäällä, laski siis päinvastaiseen suuntaan. Tämä sopisi jo melkein tauluksi.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti