lauantai 7. maaliskuuta 2015

Lahjuksia

Elämäni ensimmäinen Karnaluks-matkakin on nyt koettu. Kävin veljeni vaimon kanssa Tallinnassa tammikuun viimeisenä viikonloppuna ja ilman Karnaluksissa käyntiä en olisi suostunut matkaan edes lähtemään. =D Seuraavalla kerralla siellä osaa jo etsiä tavaroita ja varmaan lähden tarkan listan kanssa. Unohtamatta heräteostoksia. ;p
 
Hetken mietin tämän kankaan ostamista. On äärimmäisen ihanan pehmeää aika "karvaista" (lue leikatessa sekä ommellessa sotkevaa ja pölyävää) fleeceä. Ajattelin ensin omaa poikaani tätä hipelöidessäni. Sitten mietin, että ei. Hirveä dilemma. Tarttui kuitenkin mukaan ja tuloksena siitä 68cm jumpsuit hyvän ystäväni pojanpojalle. Vauva ei ole vielä päivänvaloa nähnyt, mutta pian kuitenkin. Ja jumpsuit mahtuu tietenkin vielä ensi syksynäkin. Söpö.
 
Harmaa joustocollege hupun vuorina, ostettu Eurokankaasta. Samoin resori. Tässä kuvassa lahkeet ja hihansuut normaalisti auki.
 
Sininen vetoketju paikallisesta Vekkuliinasta. Nyt olen tyytyväinen tuohon halkion kohtaan. Kaavassa siinä on ns. kolo, mutta leikkasinkin suoraan lahkeesta kaulukseen ja "istuu" paljon paremmin nyt.

Tässä lahkeet avonaisina. Takakappaleen lahjetta pidennetty n.10cm. Hihoihin laitoin keskelle sauman, jotta sain takahihaa pidennettyä myös kääntöä varten.

Tässä lahkeet ja hihat suljettu pussiksi.

Aika ihana. Kangasta jäi vielä ja ajattelin kyllä tehdä pojalle vuorettoman fleecehupparin.
 
 
Joskus viime syksynä oli Ikasyrillä mahdollista tilata ennakkoon Suttupitsii-jerseytä. Itse en kuosiin ihastunut, mutta ajattelin äitini ja anoppini tästä pitävän ja tilasin sekä harmaata (anopille) että oranssia (äidilleni). Alkuvuodesta anoppi vihjaili toivovansa hihatonta kotimekkoa. Höh, se tästä olikin ajatus tulla. Kaavana Ottobre Woman lehdestä Asian Print koossa 42. Lyhensin vyötäröltä 5cm, kun anopilla tuppaa jäämään aina "ruttu" vyötärön kohdalle kaupankin vaatteissa. Toivottavasti tulee käytettyä (äidin syntymäpäivä vasta huhtikuussa, joten se vielä ompelematta).
 

 
 
Tämä lyhythihainen kasettipaita on pojalle tehty jo jokunen aika sitten. On vain ollut silitettävien vaatteiden pinossa niin tuli kuvattua vasta äskettäin. Koko n.104cm, eli reilusti kasvunvaraa on. Tulee mieleen omat teinivuodet kun c-kasetille radiosta biisejä nauhoittelin. ;p
 
Kangas Pikkupiltistä (kasettikamut) ja pääntien raidallinen resori Pehemiältä.

Hih. Ensimmäinen kesävaate. Oih, tule kesä pian!
 


2 kommenttia:

  1. Kiva jumpsuitti! Samoin muut ompelukset :) Suttupitsi on minusta kauniimpaa ommeltuna kuin pelkkänä kankaana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Itse en kovin lämpeä Suttupitsille, tosin jos näkisin sen livenä turkoosina tai etenkin vihreänä, saattaisi mieleni muuttua. ;p

      Poista