maanantai 27. toukokuuta 2013

Fleecetakin proto ja kesämekko

Olen luvannut tehdä veljen tytöille fleecestä takin (isommalle) ja haalarin (vauvalle). Halusin kuitenkin tehdä takista ensin harjoituskappaleen, jotta näen, minkä kokoinen kaava oikeasti on. Jäljellä oli EK:sta joskus kauan sitten ostamaani fleecekangasta. Tein itselleni tästä kankaasta viime vuoden keväällä fleecetakin, josta en sitten pitänytkään ja myin sen takin kirpputorilla.
 
Mielestäni fleece on mukava materiaali. Lämmin. Pehmeä. Jossain määrin pitää myös tuulen loitolla. Tämän kevään aikana olen kyllä ommellut fleecestä enemmän kun tarpeeksi (eikä sekään riitä, koska en ole lunastanut yllämainittua lupaustani vielä, leikattuna ne kyllä jo on). Alan siis hiljalleen kyllästyä fleeceen. Nyt kun ilmat tuntuvat tästä vielä lämpiävän niin ei jaksaisi fleecen ompelu vähempää kiinnostaa. Mutta, lupaus on lupaus ja takin sekä haalarin aion vielä tehdä.
 
Siis tämä prototyyppi. Kaava on OB:n Reindeer Safari ulkoilutakin kaava, koossa 98cm. Kaavaa muokkasin niin, että tein päälle ommellut taskut ja hupun yläreunaan ompelin hieman kapeata kuminauhaa pyöristämään. Varsinaisessa takissa ei muistaakseni myöskään ollut resoreita hihansuissa eikä helmassa. Kevääksi ja viileämmille kesäilloille tarkoitettu fleecetakki ei mielestäni vuorta kaipaa, eikä sitä tässä olekaan. Kangas siis EK:n palalaarista, resori löytyi omasta jemmasta ja vetoketjun ostin Veikon kangasmarketista. Tämä takki meni hyvän ystäväni nuorimmaiselle (n. 3,5v).
 
Taskut ompelin päälle ja "pussitin" hieman. Olisi voinut vähän silittääkin ennen kuvaamista...

Hupun yläreunassa hieman kuminauhaa, pyöristää hupun kivasti.

Keväisen pirtsakka takki.
 
 
Mieheni ja minun lapsi on poika. Silti tein kesämekon. En kuitenkaan omalle pojalle vaan pojan 5v pikkuserkulle. Olen sieltä saanut jonkin verran vaatetta ja leluja, joten halusin ilahduttaa pientä neitiä kesäisellä mekolla. En kysellyt toiveita, vaan kankaan nähdessäni tiesin, että tuosta täytyy tehdä hänelle mekko!! :) Tiedän tytön lempivärin olevan violetti ja kas kummaa, kangas on violettia. En tiedä, pitääkö hevosista, mutta tässä muodossa ainakin toivottavasti.
 
Kaava OB:n Seesaw 110cm ilman minkäänlaisia muutoksia. Tai no. Kauluksen alareunaa en rullapäärmänny tlaiskuuttani, koska en jaksanut alkaa opettelemaan, miten saumurillani sellainen ommellaan. Ompelin senkin sitten kaksoisneulalla. Helmaan laitoin oikein ompelumerkin, joita käytän niihin vaatteisiin, jotka annan muualle. (Tosin nyt mietin, että kokolaput olisi kivoja, jotta tietäisi pojan vaatteista myöhemmin, minkä kokoisia ne on....) Olen tähän mekkoon aika tyytyväinen ja kaava on mielestäni kiva. Toimii varmasti myös ilman kaulusta.
 
Resori löytyi omista kätköistä.

Ompelumerkki helmassa.

Kankaan olen ostanut Veikon Kangasmarketista.
 
Seuraavassa postauksessa on myös fleeceä, mutta myös ihanan pieniä bodeja... Vauvalahjoja siis. =D


7 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän ihana fleecetakki, oikein herkulliset ja kesäiset värit. Ja en voi kuin ihailla, kuinka siististi osaat vetoketjut ommella. Tuo mekkonenkin on upea. Todellakin, ammattilainen harrastaa!

  VastaaPoista
 2. Fleece-takki on kaunis ja on jo käytössä ;) Kiitos vielä! :) Mekkokin on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun on mieleinen ja tulee käyttöönkin!! :)

   Poista
 3. Tosi hyvän näköinen toi takki! Ihana kangaskin vielä.

  VastaaPoista