maanantai 20. toukokuuta 2013

Jokeri pokeri poks on the road

Ompelisin paljonkin (jos olis enempi aikaa), mutta se ainainen kaavojen piirtely, kankaiden leikkaaminen ja tarvikkeiden haaliminen on välillä kertakaikkisen turhauttavaa. Ehkä siksi piirtelen kaavoja paljon kerralla, leikkaan useat vaatekappaleet kerralla, jotta mukamas saisin vaikutelman, että valmista syntyy nopeasti. Varsinaista itsensä huijaamista. ;)
 
Kangashamstereista hamstrattuja kankaita on siis alkanut muotoutumaan vaatteeksi. Ensiksi tein joustofroteesta bodyn, kisuliini-kaavalla tietenkin (jotenkin se sopii pojan harteisiin todella hyvin) ja koossa 86cm. En tiedä, minkä väristä kangas on alunperin ollut, mutta edellinen haltija oli värjännyt turkoosiksi. Jotenkin herttainen. Jostain syystä mieheni haluaa tukea minua tässä ompeluasiassa, hän tuli kerran töistä kotiin nepparipihdit mukanaan! Että on näppärää neppareiden laittaminenkin, ei tarvitse vasaralla hakata eikä joka toinen mene vikaan! =D
 

 
 
Seuraavaksi käsittelyyn pääsi Metsolan On The Road -joustofroteekangas. Tämä turkoosin värinen on ensin hankittua (kangashamstereista tietenkin), joten sen käytin ensin. Samaa kangasta löytyy siis vihreänä tuolta "vaatehuoneesta"... ;) Kaavoina tässä OB:stä jotkut peruskaavat (kokoa 92 muistaakseni) enkä mitään kikkakolmosia muutoinkaan käyttänyt. Paidan saatoin leikata vähän reilummin saumanvaroin, mielestäni jotkut OB:n kaavat on meidän pojalle ainakin hieman kapeahkoa mallia. Kangas on siis ostettu ajattelematta enempiä, mitä siitä tekisi. Aika paljon sai käyttää mielikuvitusta, että sain paidan ja housut. Kuten kuvista ilmenee, meinasi tulla yksihihainen paita. Ajattelin yhdistää jokeripokeripoks kangasta ja siitähän tuli ihan hauska.
 
Punainen resori antaa mielestäni todella pirtsakan säväyksen. Itse asiassa se valikoitui siitä syystä, että sitä oli enemmän kun oranssia, joka oli toinen vaihtoehto, mutta ehkä tämä punainen oli oikea valinta!

Tykkään laittaa resorin housujen vyötärölle, ei purista, mutta venyy tarpeen vaatiessa. Ja antaahan se myös hieman lisää käyttöikää housuille.
 

Jotenkin "puku" näyttää yöpuvulta, mutta sellaiseksi sitä en ollut ajatellut. Kuitenkaan näin kesällä en viitsi joustofroteista pyjamaa laittaa meidän kuumakallelle. Kai tätä voi pitää muutoinkin?? Paita ja housut ovat myös hieman isot vielä (nyt käytetään kokoa 86cm), mutta kyllä näitä käyttää jo vois. Tykkään itse ihan älyttömästi tästä puvusta, ihanan pirteä!!!! =D


4 kommenttia:

 1. Mä käytän usein samoja, hyväks havaittuja kaavoja! ;) Ihanat vaatteet, musta ei näytä ollenkaan yökkäriltä! :D

  VastaaPoista
 2. Ja ne hyväksi havaitut kaavat alkaa näyttääkin jo käytetyille!! :) Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän ihania vaatteita ja luulen tuon salmiakkikankaan olleen alunperin mu-va. Minäkin kierrätän samoja kaavoja uudestaan ja uudestaan. Jää aikaa kaavanpiirtelystä ompeluun. Mutta kannattaa rohkeasti kokeilla uusiakin kaavoja (tätä itse opettelen), koska sieltä löytyy ne uudet suosikit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ennen tein vaatteita eri kaavoilla mutta nyt kun teen pojalle käyttövaatteita niin silloin ei ole niin nuukaa vaikka onkin aina sama kaava. Kunhan kangas on toinen. ;) Kaupasta ostetut bodyt on myöskin melkein aina samalla kaavalla tehtyjä. :)

   Poista