tiistai 7. toukokuuta 2013

Aina vaan lehmä

Onpas pitkä aika blogin päivittämisestä. Se johtuu parista seikasta. En ole ommellut omalle pojalle paljoakaan viime aikoina mm. vetoketjun ja resorin puutteen vuoksi, olen ommellut nuppupeittoja (jotka ei ole täysin valmiita vieläkään) ja tehnyt vauvalahjoja, joita en halua paljastaa, koska vauva ei ole vielä syntynyt. Toinen syy on se, että olimme koko perhe vuorotellen ja osittain päällekkäinkin vatsataudissa. Minä pääsin helpoimmalla, mies kärsi pahiten. Nyt siitäkin on selvitty ja sain ommeltua pojan fleecetakin valmiiksi.
 
Kaavana tässä muistaakseni oli OB:n mörrimöykky, taskuja en laittanut. Eikä tämä ole vuoritettu. Pitkään oli takki puolivalmiina, kun ei ollut sopivaa vetoketjua ja turkoosi resorikin loppui kesken. Kangas on edelleen työkaveriltani saamaa lehmä-fleeceä ja nyt se on loppu!! Hupun vuorikangas on FB:n hamstereista, resori Veikon kangasmarketista ja vetoketju Riitan nauhasta ja napista.
 
Tämmöinen takki on helppo tehdä, ei paljon ajatuksia vaadi. Tosin etureunan ja hupun reunan resorikanttaukset ei ollu mitään yksinkertaista ommeltavaa. Etureunan toisen puolen purkasinkin kertaalleen. Nurjalle puolelle laitoin tukikankaan, ettei fleece "levähdä" ommeltaessa. Jälki ei kyllä päätä huimaa, mutta käyttöön tämä takki on tehty eikä näyttelykaluksi. =D
 
 
Poika on tässä vatsataudin kourissa, mutta parantumaan päin jo. Ei onneksi oksentanut takkia sovitettaessa. ;p


5 kommenttia:

 1. Söpö lehmitakki pikkumiehelle ja siistiltä minusta näyttää. Hitsi kun löytäis tuota kuosia jostain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mistähän lie työkaverini tätä on hamstrannut, olen tehny näistä lehmäfleeceistä useamman haalarin ystävien lapsille. Kankaan olen saanu jo muutama vuosi sitten, ei ihan mistään uudesta ole kyse.. ;)

   Poista
 2. Söpö on kyllä takki (: toivottavasti poikakin jo parantunut vatsataudista!

  VastaaPoista