maanantai 19. elokuuta 2013

Esiliinat lahjaksi

Elokuu on jo yli puolen välin. Työt aloitin kuun alussa ja sen kyllä huomaa. Ompeluaikaa ei ihan niin paljon jää kun kotona ollessa, mutta positiivista että sitä jää!! =D Teen 3-vuorotyötä, joten aina ei edes tarvitse ompeluhommia tehdä iltamyöhällä. Aiemmin pelkäsin ommella illalla, ettei poika vain herää. Kerran sitä kokeilin ja toinen kuorsaa ihan kun ennenkin, joten olen siis ommellut myös pojan mentyä nukkumaan.
 
Elokuussa miehen täti täytti vuosia. Mitään lahjaa ei saanut viedä, mutta enhän minä kehtaa kenenkään juhliin mennä tyhjin käsin. Täti pitää ompelusta ja lempiväri on sininen. Ei muuta kun esiliina kangasta etsimään. Semmoinen löytyikin Ommellaan-nettikaupasta. Elokuu oli mustikan aika ja kangas on siis mielestäni todella herkullinen tähän tarkoitukseen!!
 
Mukaan mahtui myös leivinliina. Vinonauha on paikallisesta ompelutarvike-/kangaskaupasta.
 
 
Joskus on niin, että hyvät ja mukavat työkaverit lähteävät muihin haasteisiin. Niin kävi nyt meille työkaverin lähtiessä etsimään uusia haasteita toisesta kaupungista ja ehkä hieman isommasta työnantajasta. Tälle työkaverille ei vaan voinut ostaa mitään Mariskoolia tmv. kaupasta vaan oli keksittävä jotain paljon persoonallisempaa. Työkaveri tykkää leipoa ja enimmäkseen suolaisia piirakoita. No, tarviihan siihenkin esiliinaa, joten semmoinen piti tehdä. Kangas löytyi ompelun ihanuudelta ja valikoitu juurikin lahjan saajaa ajatellen. Harmillista, että oli trikoota; tuotti lieviä haasteita esiliinan ompeluun, mutta hyvä tuli.

Takana siis pesunkestävä tukikangas. Vinonauha sekä tukikangas ostettu paikallisesta ompelutarvike-/kangaskaupasta. On muuten hieno esiliina, eikä varmasti ihan heti toista ole! =D

Kangasta jäi hienosti juuri pipon verran. Työkaveri lähtee hieman pohjoisemmaksi töihin, joten siellä lienee kylmempiä ilmoja kun täällä Etelä-Suomessa. Siis pipo siitä piti tehdä. Kysyin kyllä lahjan saajan pipon kokoa, koska muuten olisi voinut koko mennä pahasti metsään. Onnea uusiin haasteisiin!!

7 kommenttia:

 1. Upeat lahjat työkaverille! Minäkin olen yllättynyt, että töiden jälkeen jaksaa edes joskus ompsaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tsemppiä työpäiviin ja tieysti vapaa-aikaan! :)

   Poista
 2. Mahtavat lahjat! Ja ihanaa kun ompeluaikaakin vielä löytyy (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Löytyy juu, mutta harmillisen harvoin. ;p Nimim. hirveästi sormet syyhyäis tehdä kaikkea kaikista kaapista löytyvistä kankaista... Elokuussa olen sentäs miinuksella, en siis ostelekaan niin paljon jos en ompelekaan. :)

   Poista
  2. Niin, ommellut olen enemmänkin, mutta bloggaamaan ei meinaa ehtiä... ;)

   Poista