sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hyvää yötä ja huomenta..

 
..voisin myöhempään nukkua. Miehen kello soi puoli kuusi, itse olin taas hereillä jo ennen sitä. Nyt kello on vähän yli kuusi ja poika on herännyt. Mitenhän sen sais nukkumaan vähän pidempään?? Viime yönä ei edes uudessa äidin ompelemassa pyjamassa nukuttanut pidempään. Pyjama taitaakin olla epäonnen pyjama, niin monta virhettä siinä on. Hyvä kun kehtaan edes esitellä.
 
Ihan ensin toinen hiha on väärinpäin, siis kuviot ylösalaisin. Kangasta oli kaiketi sen verran vähän, että en leikatessa ajatellut yhtään asiaa. Olin myös niin innoissani leikatessa, että saan taas jotain ommeltua. Täytyy ajatella, että poika näkee nyt itsekin kuvion oikeinpäin eikä aina ylösalaisin. ;) Kaava ja kangas on OB:stä. Kaavan nimi on ZigZag ja koko 86cm. Kaava olikin melkosen leveä, mutta se ei liene menoa haittaa. Kaavaa on hieman muokattu; ainoastaan yksi vetoketju.
 
Perjantaina lähdin vetoketjuostoksille ja ostin sitten vääränlaisen vetoketjun. Laitoin sen kiinni joka tapauksessa, koska halusin saada pyjaman valmiiksi! Onneksi poika ei ole vielä niin kriittinen noiden asioiden suhteen. Kun olisin ajatellut vetoketjuasiaa tarkemmin, olisin ostanut oranssin, koska resorit ovat oranssit. Ei sitä vaan osaa ajatella asiaa pidemmälle. Ketjua ommellessa trikoo tietysti venähti, eikä se kestä lähempää tarkastelua. En suostunut purkamaan, itsepäinen kun olen.
 
Kun olin ketjun laittanut, pohdin, että toiseen etusaumaan olisi ollut kiva laittaa joku "nauha" antamaan näköä. Koska vetoketju oli ruskea, leikkasin sauman pois ja laitoin ruskeaa resoria siihen. Jos vetoketju olisi ollut oranssi, myös tämä resorikantti olisi ollut oranssi. Olisi antanut kummasti potkua.
 
Ompelin sitten vetoketjun kiinni ennen pääntien resoria, että sitä voikin olla idiootti!! Miksi sitä ei vaan joskus osaa ommella mitään??? Edelleenkään en suostunut purkamaan. Laitoin tuommoisen neppariläpyskän resorin päälle. Se on itse asiassa ihan kiva, vetoketjun pää ei pääse nyt kääntymään ylöspäin. Jotain positiivista.
 
Kaikesta huolimatta kangas on ihana ja omalla tavallaan pyjama/haalari on mielestäni söpö. Jos se kelpaa minulle, miehelle ja pojalle, niin se riittää.
 
 
 
Ompelin myös pussilakanan pojalle. Kankaat Wexleriltä. Tähän ei paljon kaavaa tarvita, kunhan oli mitat niin ompelukone laulamaan vaan!
Päällimmäinen kangas on aivan ihanaa maatilaflanellia! Todella pehmeää! Alapuoleen laitoin tavallista puuvillaa, ettei pussilakanasta tule liian kuuma. Wexleriltä öytyikin aiheeseen sopivaa puuvillaa traktoreineen ja latoineen!

 
Kyllä on melko pian lähdettävä uudestaan Wexlerille, sinne jäi vielä ihan liian monta ihanaa kangasta! =D
 


6 kommenttia:

 1. Hyvältähän tuo haalari näyttää! :)
  Ja yhdyn ylistyksiin.. Wexleriltä löytyy tosi kivoja kankaita. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Näyttäähän se kun ei lähempää tarkastele. ;) Ihana kun saa kommentteja. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana pussilakana ja oikein herkkukankaat. Pitää itsekin mennä käymään tuolla Wexlerillä. Haalari näyttää minusta tosi hyvälle!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pippuri! Tehdäänkö treffit sinne wexlerille??? :) Myös Nevekanilta saa ihania kankaita ja sekin Lahdessa. Kärkkäiselläkin kai jotain kankaita... :)

   Poista
 4. Ihanalta tuo yökkäri minusta näyttää (: itse sitä vain aina on niin kovin kriittinen.

  VastaaPoista