maanantai 8. huhtikuuta 2013

Liukuhihnatyöskentelyä ja kaksoisneulaompelua

 
Ostin vihdoinkin kaksoisneulan tuohon ompelukoneeseeni; Husqwarnan kone jostain 1980-luvulta ja mummoni vanha. Hyvin on palvellut minuakin. Opiskeluaikojen jälkeen en ole kertaakaan ommellut kaksoisneulalla... Hmm... Jotenkin se ompeluisnpis aina katoaa johonkin, sitten sitä vaan lyhentelee housuja ja korjaa t-paidan kainaloreikiä. Nyt kuitenkin päätin, että nopeampaa on kantata kaksoisneulalla ja ekan bodyn jälkeen se sujui jo vähän paremmin. Löysin ja kokeilin tilkulle muitakin ompeleita koneesta; parempi myöhään kun ei milloinkaan. ;)
 
Siis bodeja tein liukuhihnalla kolme. Kaava on OB:n kisuliini, yksi kokoa 86cm ja kaksi 92cm. Leikattuna kahden sentin saumanvaroilla. Ompeluun käytin kuitenkin vain saumuria ja ommel taitaa olla 0,7cm, joten tilaa pitäisi vähän olla enempi tuolle meidän mörssärille. ;) Dinosauruskangas on OB:stä ja skootterikangas FB:n hamstereista, näyttäis ainakin Kestovaippakaupassa olevan edelleen saatavilla. Resorit ja nepparit taitaa olla Veikon Kangasmarketista.
 
 
Luonnossa nuo bodyt näyttää onneksi vähän paremmalta kun tässä kuvassa. Kännykällä valokuvaaminen on taitolaji, jota en osaa. Oikealla oleva kuva, jossa vihreät kanttaukset, on eka kaksoisneulaompelus ja sen on näkönenkin. Ah niin ihana käsityönjälki näkyy, kuten mieheni aina sanoo ja kannustaa. :)
 
OT. Pakko laittaa kuva tuliaisestani. Lauantaisin käyn pojan kanssa vauvauinnissa, mies ei ole koskaan mukana. Viime lauantaina mies kävi sillä aikaa kaupassa ja toi minulle tuliaisia. Tämä sopii niin hyvin tähän postaukseen sekä myös edelliseen. "Minä tiedän, ei minun tarvitse purkaa!!!" =D

 
Ompelukset jää pahasti kesken, mutta nyt pitää lähteä tuulettamaan päätä siskon perheen luokse sekä tapaamaan muita äitejä!


6 kommenttia:

 1. Siehän osaat ommella hienosti kaksoisneulalla ja nämä bodyt ovat todella hienoja!!! Ja tee sopisi nimensä puolesta monelle naiselle...

  VastaaPoista
 2. Hienot bodyt! Multa tais jäädä ton vaatelajin ompelu kokonaan kokeilematta..
  Ja hauska tuliainen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Mä taas olin nuorempana sitä mieltä, että noi on liian vaikeita. Eipäs vaan olekaan... ;)

   Poista
 3. Bodyjen kanttauksessa on kyllä hastetta kerrassaan! Minäkin juuri kanttasin ensimmäisen kerran kaksoisneulalla onnistuneesti uuden koneeni ansiosta (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä. Mulla mummon vanha ompelukone jostain kultaiselta kaheksakytluvulta ja se tuo vähän lisähaastetta... :)

   Poista