torstai 18. huhtikuuta 2013

Lämmikettä kesää kaivaten

Vietän kankaatonta huhtikuuta. Ei uskois. Olen retkahtanut jo muutaman kerran ja edellisetkin kankaat on vielä kaapissa. Kaikki hankkimani kankaat tulee siis tietenkin käyttöön, poikani tarvitsee akuutisti seuraavan koon bodeja, mutta milloin ehdin aina ompelemaan... Joskus saan paljonkin aikaan pojan päiväunien aikana (ja toki ompelenkin silloin), mutta useimmiten ompelen enemmän silloin kun mies on kotona ja pojan kanssa. Poika ei nähkääs anna mun ommella silloin kun on hereillä.

Koska vielä ei ole mikään hirmu lämmin, ajattelin taas tuhlata tuota työkaveriltani vuosia sitten saatua fleecekangasta ja tehdä pojalle tällä kertaa vuorettoman haalarin kauppa- ym. autoilureissuille. Kaava on OB:stä (jonka muuten tilasin itsellenikin) ja nimeltään Fairy Floss, koko 86cm. Muokkasin niin, että jätin vuoren pois ja kanttasin hihan- sekä lahkeensuut. Hupun tein vuorellisena, koska se on vaan kivempi niin. Hupun vuorikangas on samaa kun aiemmin tehdyn pussilakanan toinen puoli eli ihanaa puuvillaa Wexleriltä. Tämä oli puolivalmiina jonkin aikaa "vaatehuoneessa", koska ei ollut sopivaa vetoketjua. Netistäkään en viitsinyt ruveta ketjua tilaamaan, joten kävin nauhakaupassa. Yllätys, eihän sieltä löydä sen väristä kun oli ajatellut, mutta kyllä tuo tummanvihreäkin sopii tuohon oikein hyvin. Resori on jotain vanhaa "vaatehuoneen" perukoilta, ei mitään muistikuvaa alkuperästä.

Kerrankin mulla on sovituskuviakin! :) Isohan tuo puku vielä on, mutta hyvin voi jo käyttää. Ja jos käy hyvin, mahtuu vielä syksyllä.


FB:n kangashamsterit ryhmästä ostin Iines&Aku trikoota ajattelematta yhtään, mitä tekisin. Kun pojan serkkutyttö näki sen, oli tytön kommentti "Ihana". Hänelle siis piti tehdä siitä jotakin. Kangasta ei ollut paljoa, mutta hyvin sai t-paidan aikaiseksi. Kaava on OB:stä joku perus t-paidan kaava. Koko on leveydeltään 98cm ja pituus 104cm. Resori löytyi taasen "vaatehuoneen" perukoilta.
Kesä mielessä...

2 kommenttia:

  1. Tämä on loistohaalari ja tuon t-paidan kangas on aivan ihana <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistohaalarista en tiedä, mutta lämmin on kyllä. :) Kiitos! Ja t-paidan kangas on ihana, ei ollu veljentyttö väärässä. ;)

      Poista