lauantai 14. syyskuuta 2013

Poliisi ajaa sinisellä autolla ja poliisilla on vihreät housut

Poika on yötä mummolla ja äiti hyödyntää tilanteen. Eilen pesin ikkunoita (kylpyhuonetta en enää jaksanut...), valitsin valokuvia kuvakirjoja varten sekä tunnelmoin kynttilän valossa yhden siiderin kera! Tais olla tämän vuorokauden puolella kun nukkumaan menin ja ajattelin, että nukun pitkään. Hah! Ehkä jo seitsemän jälkeen aloin pyörimään ja ennen kahdeksaa nousin jo ylös. Aamiaiseksi tuoreita croisantteja, NAM! Ja nyt blogataan ja ommellaan lisää!
 
Elokuun bloggaamisista huomaa, että kovin paljoa ei työssä käyvä kyllä ompelemaan ehdi. Itse teen 3-vuorotyötä ja aina ei iltaisin jaksa ommella, vaikka poika menee jo melko aikaisin nukkumaan. Nyt minulla on 5 viikkoa aikaa olla kotona, toivottavasti saisin ommeltua kaikki mitä olen ajatellut....
 
Poliisitrikoon - vai olisko jerseytä, en tiedä, mulle nämä käsitykset on vähän vieraita vielä(kin) - ostin jo keväällä FB:n kangashamsterit ryhmästä. Tein pojalle siitä paidan. Kaava on Baby Basic, OB:stä 4/11. Koko 86cm ja saatoinpa sitä hieman suurenta keskeltä edestä sekä takaa. Kanttien väri oli vähän ongelmallinen. Mielestäni punainen ei olisi sopinut ollenkaan, eikä kyllä valkoinenkaan. Harmaata minulla ei ole eikä oikeaa turkoosin sävyä. En myöskään ole mikään mustan ystävä. Elämässä pitää olla väriä! Tähän valitsin kuitenkin mustat kantit ja itse asiassa sopii kyllä hyvin. Paita on ollut käytössä jo jonkun aikaa (ommeltu elokuussa) ja toisen nepparin kohdalta jo revennyt; pitäisi korjata. Yksivärinen trikoo on EK:sta, nepparit Veikon kangasmarketista.
 

Ihana paita pallomahalla! <3 Poika oikein poseeraa... ;)
 
 
Olen tehnyt aika paljon paitoja. Housut on jääneet vähemmälle, johtunee ehkä siitä, että serkulta saatuja housuja on kaapissa paljon. Tämän kankaan näin keväällä Nevekanilla käydessäni, enkä voinut olla ostamatta!! Ihana väri ja materiaali! Visio iski heti: pojalle on saatava tästä housut. Taas jälleen kävi niin, että myöhemmin ostetut kankaat ajoivat tämän ohi, mutta nyt syksyn tullen tämä oli tehtävä! Housujen kaava on OB:stä 4/11 Ever Grey, koossa 86cm. Mitään muutoksia en tehnyt. Sovituskuvaa en ole aiemmin ehtinyt ottaa (itse asiassa housut odottavat silitystä...) ja nyt mallini on mummolla. Mutta ihanat housut!!! :)
 
 

Taskut on valetaskut. Mietin kyllä, että olisin tehnyt ihan oikeat taskutkin, mutta en sitten kuitenkaan viitsinyt/jaksanut. Vyölenkit on kuitenkin.

Hauska yksityiskohta kaavassa, polven kohdalta kangas on toisinpäin.

Takataskut kuitenkin löytyy.
 
 
Olen myös kova tekemään ristipistotöitä, ihan ekassa (tai toisessa) bloggauksessa on äidilleni tekemä työ. Nyt kesti vain vuoden verran saada tämä valmiiksi, kiitos rauhallisten yövuorojen. Yövuorossa pysyy paremmin hereilläkin kun on jotakin näperreltävää. Silitystä ja kehyksiä odottaa, kehykset on sentäs jo ostettu! Toivottavasti poika osaa joskus arvostaa äidin käsityötaitoa...
 
 

2 kommenttia:

  1. Ihanan siistiä työtä potralle masulle. Ja minä ainakin arvostan ristipistotyötä - vaikka itse olen langat ja kankaat myynyt rauhallisempien aikojen toivossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Mulla on tekemättömiä ristipistoja vaikka kuinka paljon kaapissa.. :)

      Poista