lauantai 19. syyskuuta 2015

Korvaus punaisista viinimarjoista

Talomme valmistui 5vuotta sitten. Seuraavana kesänä istutettiin marjapensaita, 3 punaista ja 3 mustaa viinimarjapensasta. Ne eivät jostain syystä oikein vieläkään tuota kovin paljoa marjoja. Istutettiin ne aikanaan tontillamme kaikista varjoisimpaan ja ehkä kosteimpaan paikkaan ja jotenkin nyt niiden siirtäminen tuntuu suurelta vaivalta. Ehkä ensi kesänä, ajattelen, kuten kaikkina muinakin vuosina. Onnea on ystävät, joilta facebookissa huudeltuaan saa käydä keräämässä marjoja ja tehdä sitä maailman parasta lisäaineetonta punaista viinimarjamehua.
Rahaa en näistä marjoista halunnut tarjota ja helpommalla olisin ehkä päässyt, jos olisin vienyt purkillisen mehua. Mutta ei, en minä halua päästä helpolla. Halusin ilahduttaa ystäviäni ja ommella heidän lapsilleen vaatekappaleen. Toisella ystävistä on kaksi poikaa. Heille ompelin Angry Birds trikoosta rascal paidan ja kisuliini bodyn, koot 110cm ja 86cm. Paidan punaiset hihat Eurokankaasta, bodyn oranssi tähtikangas Veetikiltä. Kuulemma lempparipaidat.

 
 Toisella ystävistä on poika ja tyttö. Tytölle Eurokankaan palalaarista löytyneestä hempsukka collegesta peplum koossa 98cm.
 
 Hieman kimallettakin löytyy kankaasta.
 
 Pojalle Murun neuloksesta rascal kaavalla paita, koko 104cm. Tämä helmaresorilla.
 
 Omalle pojalle samankokoinen paita, ilman helmaresoria. Talveksi jotain lämmintä.

Pojalle myös toinen paita neuloksesta. Olisiko tämä fillarineulos Majapuulta? Itse taisin hamstrata tämän facebookin kangasryhmästä. Hihojen pörröinen college Eurokankaan palalaarista. Sopivan väristä resoria ei ollut, laitoin fillarineulosta. Tästä tuli hauska, vaikkei sävyt sovikaan täydellisesti toisiinsa. Mikäpä sopisikaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti